Korry Bouwman.

Sinds 2008 ben ik woonbegeleider van mijn eigen zorgboerderij, die ik samen met mijn partner ‘Leon Biezemans’ run. Dit initiatief ben ik gestart om mijn affectie en kennis van het menselijk brein te kunnen uiten en stimuleren. Met name het brein in ontwikkeling van onze adolescente jongeren wekt mijn interesse en hier ben ik dan ook graag op professioneel niveau mee aan het werk.

Ik heb een 13 jarige medische achtergrond als operatiekamer-assistente op de neurochirurgie afdeling van het UMCG. Na mijn moederschap en de kennismaking met de zoon van Leon, die door een auto ongeluk hersenletsel heeft opgelopen, kwam ik tot de conclusie dat ik mijn medische kennis wil inzetten om mensen in de praktijk te helpen ontwikkelen tot zelfstandig volwassenen.

Hobby’s: paardensport, tuinieren, naaien en als de tijd het toelaat uitgebreid koken.
Leon Biezemans.

Ik werk al 30 jaar in de gehandicaptenzorg, waarvan ik de laatste 15 jaar bij stichting De Zijlen in Tolbert als activiteitenbegeleider heb gewerkt.

Ik heb veel gewerkt met jongeren met een lichamelijke en/of geestelijke beperking met een autistische stoornis. Waarbij ik merkte dat de frequente wisseling van begeleiders veel onrust teweeg bracht. Deze onrust uit zich vaak in onzekerheid en angst bij de client. Ik ben van mening dat deze onrust weggenomen kan worden door de zorg kleinschaliger aan te bieden, vandaar mijn keuze om samen met korry een zorgboerderij te starten.

Nu wij hier al een aantal jaren ervaring in hebben opgedaan heb ik besloten om mijn werkzaamheden bij een veel grotere instelling te stoppen. Zodat ik mij nu volledig op onze zorgboerderij kan richten en hierdoor de ruimte creëer voor een derde client.

Hobby’s: muziek, komedie, sleutelen en mijn kleindochtertje.